AFAD tarafından düzenlenen “İç Anadolu Bölgesi 2. Akreditasyon Kampı”, Türk Hava Kurumu’na ait Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde başarıyla gerçekleştirildi.
İç Anadolu Bölgesi’ndeki 11 ilden 58 kurumun katıldığı organizasyonda, yaklaşık 1000 arama-kurtarma personeline çeşitli senaryolar eşliğinde uygulamalı eğitimler ve tatbikatlar yapıldı. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında düzenlenen kamp sayesinde, AFAD tarafından akredite edilen ekiplerin koordinasyon ve müdahale kabiliyeti daha da güçlendirildi.
AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ile Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kamp alanında yapılan tatbikatları yerinde izleyerek çalışmalara dair bilgi aldı. Arama-kurtarma ekipleriyle bir araya gelen Pehlivan, “Afetlere hazırlık ve afetlere müdahale konularında sizlerle yaptığımız iş birliğini çok önemsiyoruz. Bu iş birliğinin ve koordinasyonun önümüzdeki dönemde daha da güçlenerek devamı için gerekli adımları atacağımızı belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Ev sahibi il olarak organizasyonu yakından takip eden Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ise, Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi gibi stratejik bir tesisin böylesi anlamlı bir programa ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ev sahibi kurum olarak organizasyona destek veren Türk Hava Kurumu adına kamp süresince sahada bulunan THK Genel Başkanı görevindeki Başkan Vekili Mustafa Cihad Feslihan, “Türk Hava Kurumu olarak havacılıkta olduğu gibi her alanda ülkemizin hizmetindeyiz. Böyle anlamlı bir organizasyona, tarihi Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezimizde ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyuyoruz.” dedi.
Türk Hava Kurumu Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç ise bu tür iş birliklerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Tesislerimiz, afetlere hazırlık başta olmak üzere toplum yararına çalışan tüm kurum ve kuruluşlara her zaman açıktır.” mesajını iletti.
Kampa ayrıca İnönü Kaymakamı Ahmet Yıldız, AFAD Gönüllülük ve Sivil Toplumla İlişkiler Akreditasyon Daire Başkanı Hüseyin Ceven, THK Havacılık Vakfı Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Okullar Müdürü Ali Zaimoğlu, THK okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda kurum personeli de katıldı.
AFAD ile yürütülen bu güçlü iş birliği, Türk Hava Kurumu’nun sadece havacılık eğitimindeki değil; afetlere hazırlık, sivil savunma ve toplumsal dayanışmadaki çok yönlü rolünü bir kez daha ortaya koydu.
