Türk Hava Kurumu’nun 100. yıl etkinlikleri kapsamında yürütülen “Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş” Türkiye turnesi çerçevesinde, Van ve Çorum’un ardından 31 Ocak Cumartesi günü Tokat’ta izleyiciyle buluştu. Oyun, saat 15.00 ve 19.00’da iki seans halinde oynandı.
Metni Mansur Erk tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Orhan Karataş’ın üstlendiği ve T. Murat Demirbaş tarafından sahnelenen yapımda, Türkiye’nin ilk uçak tasarımcısı Vecihi Hürkuş’un azim, kararlılık ve üretkenlikle örülü yaşamı anlatıldı.
Tokat Belediyesi ve Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nun katkılarıyla, 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde oynanan tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü; salon tamamen doldu. Özellikle gençlerin oyuna gösterdiği ilgi ve temsiller sonrasındaki etkileşim dikkat çekti.
İstikbal göklerdedir” şiarı sanat yoluyla Tokatlı tiyatroseverlere aktarıldı.



